Klassinen hieronta

Klassinen hieronta - se perinteinen. 

Klassinen hieronta on hieronnan perusotteista muodostuva kokonaisuus, jossa asiakkaan kunto ja elämäntilanne otetaan huomioon. Vaikka hierontaotteet kohdistuvat kudoksiin, vaikuttaa hieronta ihmiseen aina myös kokonaisvaltaisesti. Klassinen hieronta sopii lähes kaikille, iästä riippumatta, mutta on olemassa joitain terveydellisiä esteitä, joihin suosittelen tutustumaan - Mikäli olet epävarma sopiiko hieronta sinulle jonkin sairauden vuoksi, kysy rohkeasti, tai vaihtoehtoisesti asian voi tarkistaa lääkäriltä. 

Taitava hieroja osaa tunnistaa tarvittavan voimakkuuden hieronnalle. Ihmiset kuuluvat puhuvan usein hierojakokemuksistaan siten, että joku on ollut "silittelijän" käsittelyssä, kun toista taas on käsitelty liian voimakkain ottein. Ihmisen anatomia on ihmeellinen, ja loppujen lopuksi jokainen hierottava luo oman käsityksensä, oman kokemuksensa perusteella. Kahta samanlaista kehoa kun ei ole olemassa. Taitavan hierojan tehtäväksi jää tunnistaa asiakkaan sen hetkinen tarve ja toimia sen mukaisesti, asiakasta hyödyttävällä tavalla.


Urheilijan- ja liikkujan lihashuolto

Osaava valmennus on kaikilla valmennuksen osa-alueilla välttämätön lähtökohta, mikäli halutaan, että urheilijalla on mahdollisuus päästä huipulle. Ammattimaisuus urheiluvalmennuksessa vaatii urheilijan taustalle ihmisiä tekemään joustavaa tiimityötä urheilijan kehittämiseksi huipulle.

Harjoittelun monipuolistaminen ja vaikkapa nuorten urheilijoiden herkkyyskausien huomioiminen ovat valmennuksessa tärkeää, eikä tavoitteita voida saavuttaa ainoastaan lajille ominaisia harjoitteita tekemällä. Välttämättömiä askeleita menestykseen ovat urheilijoiden polun suunnittelu, valmennuksen resurssien lisääminen, ohjattu valmennus, sekä valmentajien jatkuva koulutus.

Tavoiteltaessa suorituskyvyn nopeaa nostamista lyhyessä ajassa, urheilija on saatettu ohjata harjoittelemaan liian kovaa - liian pitkään. Tällä tavoin ei saada aikaan pitkäkestoista kehitystä - vaikutus voi olla jopa päinvastainen. Lopulta urheilijan keho ei toivu kunnolla harjoituskertojen välissä ja sen seurauksena tulosten parantuminen ja suorituskyvyn kehitys hidastuu, tai pysähtyy. Urheilijalle voi syntyä esim. lihaksiston epätasapainoa, lihaskipuja, nivelkipuja, tulehduksia ja myös vammojen riski lisääntyy. Tällöin kovalla harjoittelulla on negatiivisia vaikutuksia myös motivaatioon: into ja tavoitteellisuus urheilua kohtaan alkaa heiketä, tulosten kehitysten pysähtyessä. Mahdollista on myös kehittyä ylikuntotila, jonka tyypillisiä oireita ovat väsymyksen tunne, rauhattomuus, sydämen tykytys, psyykkinen jännittyneisyyden tunne ja keskittymiskyvyn puute.

Urheilijan keho tarvitsee monipuolisen harjoittelun lisäksi myös palauttavia harjoituksia, oikeaa ravintoa ja lepoa toipuakseen rasituksesta ja mahdollistaakseen kudosten vahvistumisen kestämään parantunutta suoritustasoa ja tehoa.

Jotta harjoittelusta saataisiin paras vaste, kehon tulisi olla aina oikeanlaisessa tilassa harjoitusta aloittaessa, sen aikana, ja palautua kehittävään lepotilaan sen jälkeen. Valmennusohjelmaa laadittaessa, tärkeässä roolissa lajiharjoittelun lisäksi kokonaiskuormituksen kannalta ovat: Fyysisten osa-alueiden harjoittelu, rytmitys, palauttavat harjoitteet, kehonhallintaharjoitteet, hyvät lämmittelyt ja jäähdyttelyt, liikkuvuusharjoittelu, Lepo ja ravinto. 

Hieroja kuuluu valmennustiimiin, jossa hieroja toimii asiantuntijana urheilijan lihashuollon suunnittelussa ja toteutuksessa. Hieroja arvioi eri harjoitusten kuormittavuuksia lihaksiston toimintaan ja palautumiseen. Urheilijan hieronnalla aikaansaadaan mahdollisimman hyvät lähtökohdat urheilijan harjoittelemiselle ja kilpailemiselle.

Urheiluhieronta tarkoittaa hieronnan erityisaluetta, jossa hieroja ottaa hoidossa huomioon urheilijan kulloisenkin harjoitustilan, lajivaatimukset, harjoituskauden ja harjoitusohjelman, mahdolliset aikaisemmat vammat, sekä kehon erityispiirteet. Hierontaotteita sovelletaan tarkoituksenmukaisesti perusotteita laajemmin. Hieronta ajoitetaan aina asianmukaisesti.

Oletko urheilija, tai harjoitteletko aktiivisesti ja tavoitteellisesti? Oletko valmentaja, tai vaikkapa urheilijan vanhempi? 

Mikäli tarvitset apua urheilijan lihashuollossa, ota rohkeasti yhteyttä! :)Kuntosaliohjaus ja ravinto


Kehoremppaamosta saat kuntosaliohjelmat- ja ohjaukset räätälöidysti. Mikäli haluat kuntosaliohjelman tueksi ravinto-ohjausta, voit ostaa sellaisen pakettina alk. 50e. Esimerkkihinta sisältää alkukartoituksen, kuntosaliohjelman, ravinto-ohjeet ja saliohjelman läpikäynnin Keminmaan kuntosalilla. 

Ota rohkeasti yhteyttä ja sovitaan tapaaminen!